20 Ağustos 2011 Cumartesi

ÜZÜM ŞERBETİ




Herkese hayırlı Ramazanlar. İftara ilaç gibi gelecek üzüm şerbeti tarifiyle yeniden MERHABA..


MALZEMELER:


Yarım kg yaş yeşil üzüm


1,5 su bardağı toz şeker


1 limonun suyu


1 defne yaprağı


2,5 litre su (kaynadıktan sonra tam 2 litre şerbet oluyor)


İsteğe göre 1 kürdanın ucu kadar yeşil gıda boyası


Süslemek için limon dilimleri ya da taze nane yaprağı


YAPILIŞI:


Üzümlerin tanelerini tencereye alıp üzerine şekerini ekleyin ve güzelce ezin.(Bu işlem biraz zor ben baktım ezilmiyorlar tek tek bıçakla çizdim)


Limonun suyunu sıkıp ekleyin.


Defne yaprağı ve suyunu kattıktan sonra dilerseniz gıda boyasını da ekleyerek kaynatın. (Fokurdadıktan sonra 20 dakika daha kaynatmak yeterli oluyor)


Süzüp şişe veya sürahiye alın. Soğuk olarak servis yapın.


Afiyet olsun.