2 Temmuz 2009 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU TİRAMİSU


Tiramisu eskiden de en çok yaptığım pasta idi. Şimdi kafeteryada da en çok talep gören pasta. Aynı şekilde yapmaktan bıkınca tiramisunun neredeyse her türlü olabilecek çeşidini denedim. Beyaz titamisu yaptım, çilekli yaptım, muzlu yaptım, şekliyle de oynadım. Yetmedi birde üzerinden çikolatayı akıttım. Eee daha ne yapayım değilmi?? Fotoğraftaki tiramisunun kekini 2 ye bölmeden yapmıştım pastayı dilerseniz siz de öyle deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN:

3 yumurta
Bir fiske tuz
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

PANDİPANYA YAPILIŞI:

- Yumurtaları tuz ile iyice beyazlaşana dek çırpın.

- Şekeri ekleyip, mümkünse şekeri eritene kadar çırpmaya devam edin.

- Sütü ilave edip çırpın.

- Kuru malzemeleri; "un, kakao, kabartma tozu, vanilya" eleyerek karışıma ilave edin.

- Mikseri bir kenara bırakıp bir spatula yardımı ile keki söndürmeden karıştırın.

- Yağlanmış 20x30 cm lik kalıba dökün.

- Karışımı, önceden turbo 150 derecede ısınmış fırında 35-40 dk. pişirin.

*** Pandispanyayı katlara ayırmak için iyice soğumasını bekleyin. Hatta mümkünse bir gün önceden pandispanyayı pişirip hazırlayın.

Soğumuş pasta kekini 2 parçaya bölün.

PASTA KREMASI MALZEMELERİ:

1 lt. süt
2 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket (200 g.) labne peyniri
1 damla vanilya aroması veya 1 paket vanilya

Pasta Kekini Islatmak İçin:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nescafe

1 yemek kaşığı toz şeker


KREMA YAPILIŞI:

- Un ve yumurta sarılarını bir miktar süt ile bir kapta çırparak hazırlayın.

- Sütü tozşeker ile karıştırıp ocakta ısınıp tozşekerin erimesini sağlayın.

- Süt kaynamadan yumurtalı karışımı süt ile ılıştırarak yavaş yavaş süt+şeker karışımına ilave edin ve tekrar karışım ocak üzerinde göz göz olana kadar pişirin.

- Ocaktan alınca vanilyayı ilave edin. Ilınınca labne peynirini de ekleyip mikser yardımıyla, iyice karışması için çırpın.


TİRAMİSUNUN HAZIRLANMASI:

- Pandispanyanın ilk katını güzelce süt nescafe karışımı ile ıslatın.

- Üzerine kremanın yarısını döküp üzerine damla çikolata ve arzuya göre dövülmüş fındık, ceviz serpin.

- Pandispanyanın ikinci katını üzerine yerleştirip tekrar kalan süt ile ıslatın ve krema ile güzelce kaplayın.

- Pastanız tamamdır.

Sıra geldi çikolata sosuna

Çikolata Sosu İçin:

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 vanilya
80 g. doğranmış bitter çikolata

- Çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırıp göz göz olana dek pişirin.


- Pişen sosun içerisine doğranmış çikolatayı dökün ve karıştırarak erimesini sağlayın.

- Sos soğuduktan sonra kıvamı size göre koyu ise biraz soğuk süt veya su ilavesi ile sosu seyreltebilirsiniz.


Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Hülyacım harika ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

    Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

    Hollandadan sevgiler!
    www.dusbahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil