17 Ocak 2009 Cumartesi

Portakallı Panna Cotta


Tarif sevgili Banu' dan. Ben tarifi biraz değiştirdim çünkü bana göre kreması biraz sert oluyor, daha yumuşak olması tabiiki tercihim. Yapılışı da oldukça basit.
Panna Cotta'mın fotoğrafı oldukça kötü çıktı çünkü o ara fotoğraf makinem bozuktu ben de telefonla görüntüledim. Napalım şimdilik böyle olsun bir dahaki sefere güzelce fotoğraflarım artık.
Haydi kolay gelsin.
MALZEMELER:
Portakal Peltesi için;
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
Pelte için tüm malzemeyi karıştırıp göz göz olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.
Panna Cotta için;
2 paket süt kreması (400 gr.)
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz jelatin ya da 1 yaprak jelatin
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
- Krema, süt, pudra şeker ve nişastayı tencerede karıştırın.
- Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Karışıma kaynamadan önce ilave edin ve göz göz olana dek pişirin.
- Ocaktan alıp biraz ılınınca vanilyayı ilave edin.
- Pişen muhallebiyi uygun kaplara üzerlerinde biraz boşluk kalacak kadar paylaştırın.
- Son olarak pelteyi de kaplara paylaştırın ve soğuyunca üzerlerini fındık, toz fıstık ve dekor şekeriyle süsleyin.
- Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.
- Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Hülyacım, tarifimi burada görmek beni çok mutlu etti.. Ellerine sağlık... Tatlının sunumuda lezzeti de bir harika...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil