2 Şubat 2009 Pazartesi

Meyveli Biscotti (Selanik Gevreği)


Tarif
Cafe Fernando'dan aldım. Yapmak için beni çeken en önemli öğesi, hava almaz kapta bir hafta muhafaza edilebiliyor olmasıydı. Biscotti diye anılsada lezzeti aynı bildiğimiz Selanik gevreği işte.


Yalnız bir dahaki sefere daha ince kesmek için notumu aldım bile :)
Cenk in fotoğrafları beni yanılttı masumum :)

MALZEMELER:

3 su bardağı un

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

60 g. tereyağı

1 su bardağı toz şeker

4 yumurta (1 i üzerine)

2 tatlı kaşığı vanilya esansı

1 kase sıcak suda yumuşatılmış meyve kurusu

YAPILIŞI :

Un, kabartma tozu ve tuz bir kaba elenip hazırlanır.

Ayrı bir kapta tereyağı ve şeker birlikte köpük köpük olana dek çırpılır.

3 yumurta tek tek eklenerek karışıma yedirilir ve vanilya esansı katılır.

Unlu karışım eklenip karıştırılır.

En son yumuşatılmış kuru meyveler eklenip kaşıkla karıştırılır.

Eller iyice unlanarak hamur 2 parçaya bölünür ve yağlı kağıt serili tepsiye baton şekli verilerek yerleştirilir.

Üzerlerine yumurta sürülüp biraz şeker ve file fındık serpilir, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.

Fırından alınınca soğumaya bırakılır ve verev şekilde incecik dilimler kesilerek fırının tel ızgarasına dizilir.

30 dakika daha 150 derece fırında kurutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder