16 Şubat 2009 Pazartesi

Şeftali Kurabiyeler


Şeftali şeklindeki kurabiyelerim biraz uğraştırsada çok beğenilmiş olması ve kapış kapış yenmesi yapılmaya değerler listesinde yerini almasına yetti. Tarif basit gibi gözükse de piştikten sonra renklendirmesi oyalıyor. Haydi kolay gelsin


Malzemeler

250 g. margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un

İçi için : ceviz

Üzeri için:

1 su bardağı tozşeker
Sarı ve kırmızı gıda boyası
Karanfil


Tüm malzemeyi yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın.

Her bir parçayı avucunuzun içinde ezip, minik kase şeklini verin ve ortasına ceviz yerleştirip ikinci çukur parça ile kapatın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve karanfillerle şeftalilerin çöpünü yapın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Pişen kurabiyeleri tel ızgara üzerine alıp soğutun ve sulandırılmış sarı, kırmızı gıda boyalarıyla dilediğiniz şekilde renklendirip ıslakken hemen tozşeker dolu kapta tamamen şekere bulayın.

Kurabiyeleriniz hazır.

Afiyet olsun.

1 yorum: