2 Nisan 2009 Perşembe

TULUMBA TATLISI





MALZEMELER:

Hamur için :

1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı irmik
2 yumurta
1 çay kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz

Şerbet İçin:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için: sıvıyağı

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetini kaynayıp limon suyunu sıkın ve ılınmaya bırakın.

Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye alıp eriyinceye kadar ocakta karıştırın.

Yağ erir erimez unu ilave edip helva kavurur gibi hızlıca ocakta kavurun. Sert bir hamur olacak.
Daha sonra hamuru genişçe bir kaba alıp ılınmaya bırakın ve nişasta ile irmiği ekleyip yoğurun. Yumurtaları da tek tek ilave ederek yoğurun.

Hamur artık yumuşamış olacak. Bu haldeyken ucu tırtıklı sıkma torbasına doldurup bol sıvıyağ dolu derin kızartma kabına parça parça sıkın ve ocakta rengi değişene dek kızartın.

Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıp şerbetin içine atın.

Şerbeti çekince servis yapın.
Afiyet olsun
NOT : Kızartma kabınızın büyük olmasında fayda var. Soğuk yağda kızartmaya başlayacağınız için hamurunuz artarsa yağın tekrar soğumasını beklemek çok zamanınızı alacaktır.

1 yorum:

  1. denedim ama beklediğim gibi olmadı.bence en iyisi hazır alıp yemek...

    YanıtlaSil