24 Mayıs 2009 Pazar

ÇOKOPRENSES

Çokoprens yapacağım diye işe koyuldum ama maalesef kıyısından döndüm. Banıu da tarifi ve fotoğrafı görünce vuruldum ancak benimkisi tek kat çokoprens olunca ben de adını değiştireyim bari dedim. Kibeledeki tarifin birebir aynısını yaptım ancak hamur oldukça elastik oldu. Ben açtıkça o toplandı ve ince olması gerekn parçalar kalıptan oldukça kalın çıktı. Yalnız lezzeti tam yerindeydi. Hazır çokoprens yanında sıfır kalır, çok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin derim. Bilge Adam'daki kafeteryamda da öğrenciler beğenerek tükettiler :) Gelelim tarife

Kurabiye için:

200 gr erimiş ılık tereyağ veya margarin
100 g.l krema (küçük paket kremaların yarısı)
1/2 su bardağı pudraşekeri
2 paket vanilya
1 yumurta sarısı
bir tutam tuz
aldığı kadar un

Arasına:
200 gr bitter çikolata
200 g. krema


Önce iç kremasını hazırlamamız gerekiyorki pişene dek istenen kıvama gelebilsin. Krema ocakta kaynama noktasına dek ısıtılır ve ocaktan alınıp doğranmış bitter çikolata içine koyularak eritilir.

Pudra şekeri ve yağ iyice karıştırılır. Yumurta sarısı, krema ve tuz eklenip tekrar karıştırılır.

Vanilya ilave edilir ve azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dolapta 15 dakika bekletilir ve hafif unlanmış zeminde yarım santim kalınlıkta açılıp yuvarlak kalıpla kesilir. İstenirse üzerlerine kürdanla çokoprensteki gibi delikler yapılır.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarmadan pişirilir.

Ilınınca aralarına hazırladığımız kremadan sürülüp ikinci kurabiye ile kapatılır. Ben kıvamını orjinali gibi yapamadığım için tek kat kurabiyelerin üzerini çikolatalı krema ile kapladım.

Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. canım ellerıne saglık bu seklı ılede cok guzel gorunuyor.
    sevgıler...
    banu gökşin

    YanıtlaSil