27 Mayıs 2009 Çarşamba

YAĞSIZ, YUMURTASIZ REVANİ


Tarifi burada görünce tereddütsüz denemeye karar verdim ama sabah ortaya çıkan hamur pişmeden önce ve piştikten sonra beni epey tereddüte düşürdü. Çünkü çok kıvamlı bir hamurdu ve pişince de hiç şişmeden incecik kaldı. Ancak sıcak şerbetle buluşunca epey kabardı diyebilirim. Demekki birazcık sabretmek gerekiyormuş :)

Gayet hafif ve şık bir tatlı oluyor. Ben orjinal tarifin 1,5 katını yaparak büyük boy kare borcamda pişirdim. Siz verdiğim oranla pişirmek isterseniz 26 cm lik yuvarlak borcam kalıp yeterli olacaktır.

Revaniyi fırından aldıktan sonra ılınmış şerbeti döküp iyice çekmesini bekleyin. Yuvarlak kurabiye kalıplarıyla şekil vermenizi tavsiye ederim. Bardakla kesmeye kalkarsanız içinde kalıp hepten şekli bozulabilir. Ben minik pasta çemberiyle şekillendirdim. Kalan parçaları da kakao ve hindistan ceviziyle karıştırıp üzerlerine pay ediyorsunuz. İşte bu kadar, afiyetler olsun...

MALZEMELER:

1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı un
10 g. kabartma tozu (1 paket)
1 vanilya
Dilerseniz 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin:

3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
2 damla limon suyu

Artan parçalar için:
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Hamuru için tüm malzemeleri iyice karıştırıp yağlanmış kalıba serin ve önceden ısıtılmış 150 derece turboda üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Revaniniz pişerken şerbetini hazırlayın. Tencereye önce tozşekerleri alıp hafif karamelize edin ve eriyene dek yaklaşık 15 dk. kaynatın ve ocaktan almaya yakın limon suyunu damlatın. Ilımaya bırakın.

Şerbetini iyice çeken revaniyi çember kalıplarla kesin ve kalan parçaları kakao ve hindistan cevizi ile karıştırarak porsiyonların üzerine pay edin. Dilerseniz üzerine kaymak da koyup onun üzerine istediğiniz kuruyemişle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. harika görünüyor.
    başlığı okuyunca nasıl yani dedim ama görüntü süper.ellerine sağlık canım sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  2. çOK DEĞİŞİK VE NEFİS GÖRÜNÜYOR..BEN BİLE BALLI TATLILARI SEVMEMEME RAPMEN İMRENDİM..ELLERİEN SAĞLIK..

    FINDIK KÖŞELERİ FIRINDA ÇOK FAZLA KALMAYACAKLAR..BEN BİRAZ ŞAŞKIN VE DALGIN OLDUĞUMDAN SÜRESİNİ NE KADAR YAZDIĞIMI HATIRLAMIYORUM..ÖZÜRLER!!

    YanıtlaSil
  3. Nil ciğim çok teşekkür ederim.

    Gül evet sanırım ben fazla tuttum fırında :) Güzel yorumların için de teşekkür ederim.

    Hülya

    YanıtlaSil