22 Nisan 2009 Çarşamba

BİR DOĞUM GÜNÜM DAHA...

Zamansızlıktan bir türlü yazamadım. Doğum günüm geçeli neredeyse bir ay olacak. Olsun ben yinede şimdiymiş gibi davranayım bari masuscuktan canım.

Yeni yaşım bana bambaşka güzellikler getirdi. En önemlisi hayatımı tamamen değiştiren bambaşka bir işle ilgileniyorum. Öğretmenlik yapmazsam mutsuz olacağımı düşündüm hep yıllarca ve ısrarla daha güzel iş fırsatlarını teptim (şimdiden bahsetmiyorum, malum bir krizdir gidiyor). Şimdi gerçekten çok mutluyum, çünkü artık kendi işimin patronuyum. Güzel işler çıkartıyorum, güzel geri dönüşler alıyorum, en iyi olmak için didiniyorum. Kendimi seviyorum yauuuuu... ve kendi kendimin doğum gününü kutluyorum, daha da iyi bir yaş geçireceğime inanıyorum.

Yeter bu kadar megalomanlık, geleyim doğumgününe. O gün kendime izin verdim ;) çok sevdiğim arkadaşlarım, aile dostlarımla birlikte geçirdim günümü. Sevgili Tuğba cığım bize harika mamalar hazırlamıştı, kahkahalar yine ortalığı inletti. Üstüne üstlük bir de benim için pasta yapmıştı. Böyle bir jeste yer vermemek olmazdı elbette. Benle birlikte olan, hatırlayan hatırlamayan, facebooktan kutlayan :) herkese sonsuz teşekkürler. Nice güzel yıllara inşallah.

İşte ziyafetimiz ve enfes pastam













MAKARNA SALATASI


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


GARNİTÜRLÜ RULO PATATES (enfes bişeydi hele içindeki kimyon çok yakışmıştı)












TAVUKLU CEVİZLİ RULO BÖREK (çok lezzetliydi)



PASTIRMALI KAŞARLI MİLFÖY KANEPELERİ





DEREOTLU, KIRMIZI BİBERLİ TUZLU KEK




NUGALI MISIR GEVREKLİ TOPLAR (atom bombası da denebilir :) enfes enfes enfesti)





BEYAZ ÇİKOLATA KAPLI MİNİ KURABİYECİKLER

METEHANSIZ OLMAZ TABİİKİ



TUĞBANIN ENFES PASTASI

veeeeeee en güzel hediye küçük adamımdan kocaman öpücük.

14 Nisan 2009 Salı

KARAORMAN PASTASI

Tarifi yakında..............

KEDİDİLİ PASTA


Tarifi yakında yayınlayacağım. Biriken o kadar çok tarif varki en azından önce fotoğraflarını vereyim sıra nasılsa tarife de gelecek diye düşündüm :D Kısmet ne diyelim

2 Nisan 2009 Perşembe

TULUMBA TATLISI





MALZEMELER:

Hamur için :

1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı irmik
2 yumurta
1 çay kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı tuz

Şerbet İçin:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için: sıvıyağı

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetini kaynayıp limon suyunu sıkın ve ılınmaya bırakın.

Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye alıp eriyinceye kadar ocakta karıştırın.

Yağ erir erimez unu ilave edip helva kavurur gibi hızlıca ocakta kavurun. Sert bir hamur olacak.
Daha sonra hamuru genişçe bir kaba alıp ılınmaya bırakın ve nişasta ile irmiği ekleyip yoğurun. Yumurtaları da tek tek ilave ederek yoğurun.

Hamur artık yumuşamış olacak. Bu haldeyken ucu tırtıklı sıkma torbasına doldurup bol sıvıyağ dolu derin kızartma kabına parça parça sıkın ve ocakta rengi değişene dek kızartın.

Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıp şerbetin içine atın.

Şerbeti çekince servis yapın.
Afiyet olsun
NOT : Kızartma kabınızın büyük olmasında fayda var. Soğuk yağda kızartmaya başlayacağınız için hamurunuz artarsa yağın tekrar soğumasını beklemek çok zamanınızı alacaktır.