27 Haziran 2009 Cumartesi

ŞEFTALİLİ HAŞHAŞLI TURTA


MALZEMELER:

3 yumurta

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı tozşeker

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı erimiş ılıtılmış tereyağ

1 su bardağı ılık süt

2 su bardağı un

1 kabartma tozu

1 damla vanilya aroması (yada 1 paket vanilya)

3 yemek kaşığı haşhaş

3 yemek kaşığı öğütülmüş fındık


ÜZERİ İÇİN:

100 g. beyaz çikolata

3 adet şeftali

1 paket tart jölesi


YAPILIŞI:


- Kek için öncelikle yumurtaları bir fiske tuz ile iyice beyazlaşana dek çırpın.

- Tozşekeri ilave edip şekerler neredeyse eriyene dek çırpmaya devam edin.

- Sıvıyağ,tereyağ ve sütün yarısını ilave edip çırpın.

- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.

- En son fındık kırığı ve haşhaş ilavesi ile keki tamamlayın.

- Eğer kıvamı koyu olursa sütün kalanını da ekleyin. Boza kıvamında olmasına dikkat edin.

- Yağlanmış kalıba harcı boşaltın. Ben bu tarz kalıplardan ne yapsam keki çıkaramadığım için artık kalıbın altına folyo veya yağlı kağıt kesip koymayı tercih ediyorum.

- Önceden ısıtılmış turbo 150 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.


- Kek ılındıktan sonra benmari eritilmiş fildişi çikolatayı üzerinde gezdirin ve dilimlenmiş şeftali ile süsleyin.

- Hem meyvelerin bozulmasını önlemek hem de dekoratif görünmesi için hazırladığınız tart jölesi ile veya hazır soğuk jöle ile üzerini kaplayıp servis yapın.
Afiyet olsun.


24 Haziran 2009 Çarşamba

KREMALI FRAPE



Buharlaşmak üzere olduğumuz şu sıcak günlerde bir numaralı kurtarıcı tabiiki soğuk içecekler. Daha önceleri de bahsettiğim gibi hazır gıdalara karşı olan antipatim devam etmekte. Ev yapımı Buzlu çay ve Frapeden sonra Limonata da buzdolabı rafında yerini aldı ve tarif defterinde sıraya girdi. Yakında yayınlayacağım.

Ben nescafe yi sadece uykumun açılması gereken zamanlarda tüketen bir tip olarak sevdiğim söylenemez ama bu haliyle bayıla bayıla tüketiyorum...

Hele hele okumakta epey geciktiğim "Kurt Seyt & Shura" kitabımla hüüpp diye gidiveriyor.

Siz de benim gibi geç kalanlardansanız hemen okuyun derim. Gerçek hikaye olması ve Nermin Bezmen'in anlatımı büyüleyici. Hee bu arada "Frapeyi " de unutmayın...


MALZEMELER:

1 BARDAK İÇİN;

4-5 adet buz

1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tozşeker (arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)

1 tatlı kaşığı damla çikolata

Çırpılmış krema veya krem şanti

HAZIRLANIŞI:

- Sütün içinde tozşekeri ve kahveyi eritip hazırlayın.
- Buzları rondoda ufak parçalar haline getirin ve servis bardağına boşaltın.
- Üzerine hazırladığınız sütü ilave edin.

- Çırpılmış krema veya krem şantiyi sıkma torbası ile bardağın üzerine ilave edin.

- İsteğinize göre üzerine damla çikolata serpip çilekle süsleyerek servis yapın.
- Afiyet olsun.

20 Haziran 2009 Cumartesi

DURU LAL'İN DOĞUM GÜNÜ PASTASI







Sevgili arkadaşım Esin, yakın dostlarının kızları Duru için 3. yaşı şerefine pasta yapmamı istedi. Pastanın şekli, temasıyla ilgili de herşeyi bana bıraktılar tek istek pastanın pembe olmasıydı.

Karar vermek çok zordu. Epey düşündüm. Ne yapmalı, pasta nasıl olmalı, üzerinde figür kullansam mı??? Sınırları belirlenmiş olsa karar kısmı size ait olmadığı için işiniz kolay. Bir de diğer yanda kafeteryam var, onun hazırlıkları. Dün epeyce iki ayağım bir pabuçtaydı. Bu koşturmacada iyi bir pasta çıktı ortaya :)
Duru' ya nice nice mutlu, sağlıklı bir ömür dilerim.

17 Haziran 2009 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR


Enginar zamanı geçti bile denebilir ben hala yayınlayacağım...

Artık kendi kendime sızlanmamaya karar verdim. Bundan sonra kafama göre takılıp. Canım hangi tarif derse onu yazacağım... :)

Enginar bizde pek severek yenilen bir sebze değil maalesef. Hatta ilk defa hamileliğim esnasında yedim diyebilirim. O da Metehan içindi. Sonra sonra mineral, kalsiyum açısından çok zengin olduğunu öğrenince kanım ısındı (kendimi telkin ediyorum ama daha çok tüketeceğim sözz :) )

Gelelim tarife. Limonuve portakal suyunu ne kadar bol kullanırsanız o kadar lezzetli olduğunu düşünüyorum.

MALZEMELER:

3 adet temizlenmiş enginar dilimi

1 su bardağı haşlanmış havuç dilimleri

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 su bardağı haşlanmış patates dilimleri

1 portakalın suyu

1/2 limonun suyu

dereotu

tuz


YAPILIŞI:

- Enginarları tencereye koyun ve üzerine portakal suyu ve limon suyunu dökün.

- Tuz ekleyin. Birazda su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirin.

- Servis tabağına alın ve hazırladığınız garnitürleri (havuç,patates, bezelye) enginar çanaklarının içine paylaştırın.

- Üzerini dereotu ile süsleyerdek servis yapın.

- Gördüğünüz gibi gayet basit. Afiyet olsun.


*** Ben 3 taneyi ben, eşim ve oğlum için almıştım. Metehan bu şekilde yiyemediği için, onun porsiyonunu blendırda parçalayarak yedirmeye çalıştım. 2 kaşık 2 kaşıktır...

15 Haziran 2009 Pazartesi

KUPTA ÇİLEK SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

Çileklerin zamanı geldi geçiyor ben hala çilekli tarifleri ekleyeceğim. Bunlarda ayvalı, havuçlu tariflerim gibi tozlu arşive iteklenmeden yayınlamalıyım :)

Çilekle ne yaparsam yapayım yıkarken veya dilimlerken biri tabağa biri hooop mideye. Her seferinde de yetmiyor işte :) Benim gibiyseniz verdiğim miktardan daha bol tutun elinizi
Herkese iyi haftalar...

MALZEMELER:

TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:

1 lt süt

2 kahve fincanı un

1 su bardağı tozşeker

125 g. margarin
yarım tatlı kaşığı toz damla sakızı

1 vanilya

YAPILIŞI:

- Margarini eritin ve unu hafif kokusu çıkacak kadar kavurun.

- Hızlı bir şekilde çırparak sütü iave edin ve topaklanmamasına dikkat edin.

- Tozşekeri ve damla sakızını da ekledikten sonra göz göz olana dek pişirin.

- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın.

- Pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız ocaktan aldıktan sonra mikserle 1-2 dk. çırpın.

- Hazırladığınız tavuk göğsünü kaplara paylaştırın.

ÇİLEK SOSU İÇİN:

500 g. çilek

1/2 su bardağı tozşeker


YAPILIŞI:

- Ayıklanmış çileklerle birlikte tozşekeri rondoya atın ve birbiriyle haşır neşir hale getirin.

Dilerseniz şekerini daha fazla veya az kullanabilirsiniz. Size kalmış.

- Hazırladığınız bu enfes kokulu sosu kuplara paylaştırın ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyetler olsun.

13 Haziran 2009 Cumartesi

"MY KITCHEN" AÇILIŞI


Sevgili arkadaşım Tuğba da marifetlerini daha geniş kitlelere yaymaya karar verip kadın girişimciliğini konuşturdu :)

Canımcım Beylikdüzü'nün en lezzetli ev yemeklerini yapıyor ve yarın da açılışı var. Arayıp tebrik ettim ve hayırlı işler diledim. Ben yarın kantinde olacağımdan maalesef Tuğba nın yanında olamayacağım. Allah işlerinizi yolunda götürsün "My Kitchen"...

Evlere ve işyerlerine servisleri var arkadaşlar. Bir telefon etmeniz yeterli.
ADRES : Cumhuriyet Mah. Derviş Eroğlu Cad. Bizimkent Blokları 194. Ada D.25 Blok Beylikdüzü/İstanbul
TEL: 212 872 33 73

ISPANAKLI MANTARLI KİŞ



MALZEMELER:

HAMUR İÇİN :

100 g. margarin (soğuk olmalı)

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

- Tüm malzemeyi güzelce yoğurup buzdolabında 10 dk. kadar bekletin.

- Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahta açın ve 20-22 cm. lik tart kalıbına yerleştirin ve buzdolabında tekrar 15 dk. kadar dinlendirin.

Tart hamurlarında dinlendirmek çok önemlidir. Bu süreyi kısa tutarsanız hamuru fırına verdiğinizde sıvadığınız kenarları aşağı doğru inecek ve hamurunuz düzleşecektir.

- 180 derece ön ısıtma yapılmış fırında 10 dk. ön pişirme yaptırın ve soğumaya alın.

İÇ MALZEMESİ :

500 g. ıspanak

250 g. mantar

1 soğan

tuz, karabiber, pul biber

- Soğanı kavurun ve ufak parçalara ayırdığınız mantarları da ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavurun.
- İnce doğranmış ıspanakları da kavurun ve en son lezzetlendirmek için baharatları ekleyin.

- İç malzemeyi yarı pişmiş kiş hamuru üzerine yayın.

- Dilerseniz beşamel sos ile üzerini kaplayıp tekrar 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.

BEŞAMEL SOS:

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

tuz

-yağda unu kokusu çıkana dek kavurun ve sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Tuz ile lezzetlendirin

Kişin üzerine dökün.

11 Haziran 2009 Perşembe

DAMLA SAKIZLI MANTAR KURABİYE

Bu ara damla sakızına takmış durumdayım. Dikkat ettimde neredeyse her tatlının içinde. Muhallebinin, kurabiyenin, kekin tatlının... Mantar kurabiyeye de inanılmaz yakıştı.

Kurabiyeleri ben iki türlü hazırladım. Bir kısmı kafeterya için tek porsiyonluk kocaman dilimler şeklindeydi. Diğerlerleri ise minik minik tam mantar şeklindeydiler. Onlar da bir kutu içerisinde KOSGEB eğitimlerinde bizleri mükemmel yönlendiren UNICON'un danışmanlarına hediye gitti.

Hafta sonuna kendinize bir mantarlık yapın :) ve kutuya doldurup sevdiklerinize götürün.

Haydi kolay gelsin.

MALZEMELER:

250 g. margarin (eritin ve ılıtın)

1,5 su bardağı pudra şekeri

3,5 su bardağı mısır nişastası

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 damla vanilya aroması veya 1 paket vanilya

1 çay kaşığı toz haline getirilmiş damla sakızı

Toparlayabilmek için aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

ÜZERİ İÇİN : Tarçın

YAPILIŞI:

- Margarini eritin ve ılındıktan sonra pudra şekeri ile karıştırın.

- Kabınıza daha sonra tüm malzemeleri ekleyin ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.

- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda 10-15 dk. dinlendirin.
- Küçük mantarlar şeklinde olsun istiyorsanız ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, büyük porsiyonlar şeklinde istiyorsanız avucunuzu dolduracak büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

- Fırını turbo 130 derecede ön ısıtma yapın. Bu esnada yuvarladığınız kurabiyelerin üzerine bir şişe kapağı veya benim gibi bitmiş plastik bir bant yuvarlağıyla önce tarçına batırıp bir veya iki harekette mantar şeklini verin.

- Fırına verip üzerleri sararmayacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.

Burada dikkat!!! 15 dk. geçtikten sonra size hala pişmemiş gibi gelebilir. Dokununca muhtemelen yumuşacık olduğunu farkedeceksiniz. Ancak unutmayın ki fırından çıkınca yavaş yavaş sertleşmeye başlayacaktır. Ancak her fırının huyu suyu farklı olduğundan 15 dakikadan sonra çok dikkatli takip edinki kızarmasın.

Afiyet olsun.



Bebeğimin Yemek Günlüğü: ÇİLEKLİ BOMBA KAHVALTI (1. YAŞ +)

Bebeğimin Yemek Günlüğü: ÇİLEKLİ BOMBA KAHVALTI (1. YAŞ +)

8 Haziran 2009 Pazartesi

LİMONLU BUZLU ÇAY -- SICAK HAVALARA CAN SİMİDİ


Sıcaklar bu sene herhalde gelmeyecek derken hava sanki hıncını alır gibi sıcağı tepemize tepemize bastırdı. Eee bu havalarda da imdada soğuk içecekler yetişiyor. Dün akşam ilk defa "buzlu çay" yaptım. Hızımı alamadım bir de "Frappe" denedim :) İkisi de birbirinden güzel oldu.

Benim artık hazır olan herşeye karşı bir işkil durumum olduğundan evimde yapmak daha çok hoşuma gidiyor. En azından gönlüm rahat bir şekilde Metehan cığıma da tattırabiliyorum.

Serin günler dilerim.

MALZEMELER :

1 büyük boy bardak için:

1 çay bardağı demlenmiş ve soğumuş çay

bol miktarda buz

5-6 tane taze nane yaprağı

3 tane karanfil

1 çubuk tarçın

1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı tozşeker (arzunuza göre miktarı ayarlayın)

Soğuk su

YAPILIŞI :

Buzlu çayın yapılışı çok basit. Su hariç, tüm malzemeleri kocaman bir bardağa dolduruyorsunuz ve üzerine de yeterli miktarda soğuk su doldurup dilim limonla süsüyorsunuz ve lıkır lıkır kafaya dikiyorsunuz.

Afiyet olsun.

4 Haziran 2009 Perşembe

ZENCEFİL + TARÇINLI, FINDIKLI PASTA

MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN;

3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı ovalette (bitkisel pasta kabartıcı)-isteğe bağlı
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
10 g. kabartma tozu (1 paket)
1 damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil

NOT: Bu malzeme ile eğer ovalette kullanırsanız 20 cm. lik çembere göre 2 adet pandispanya keki elde edebilirsiniz. Tabii iki parçaya bölecekseniz.

PANDİSPANYA YAPILIŞI:

- Yumurtaları bir fiske tuz ile iyice beyazlaşıp köpürene dek çırpın.

- Tozşekeri ekleyip eritene dek yani kapta şeker tıkırtısı duyulmayana dek çırpmaya devam edin. Bu işkem 10 dk. yı da bulabilir. Eğer pasta katkı eklerseniz sadece bu süreyi biraz kısaltmış olursunuz.

- Varsa ovalette yi ekleyin ve sütü de katıp çırpmaya devam edin.

- İyice köpürünce unu, kabartma tozunu, tarçın ve zencefili eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.

- Pasta çemberinin altını folyo ile kaplayarak veya herhangi bir 20-22 cm lik kalıba dökün.

- Önceden ısıtılmış, turbo 150 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.

- Ilınınca üzerinde kabaran kısımları traşlayın ve 2 parçaya kesin.

KREMASI İÇİN :

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
1 damla vanilya aroması

KREMA YAPILIŞI:

- Süt ve tozşekeri tencereye alıp ısıtın.

- Ayrı kapta un, nişasta ve yumurta sarısını karıştırın.

- Süt+ şeker ikilisini kaynamaya yakın ocaktan alın ve yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Bir yandan da hızlıca çırpınki topaklanma olmasın ve sıcaklık yumurtayı pişirmesin.

- İyice karıştırınca yeniden ocağa alın ve göz göz olana dek pişirin.

- Ilınınca vanilyayı ekleyin.

SIVAMAK İÇİN:

1 poşet krem şanti + 1 su bardağı su ( ikisini iyice çırpıp hazırlayın ve daha kolay sıvamak için biraz buzdolabında bekletin)

PASTANIN HAZIRLANMASI:

- Pandispanyanın ilk katını, varsa çevirme tezgahına alın ve üzerine kremayı sürün.

- Üzerine damla çikolata ve kırık fındık içi serpin.

- Krem şantiden de az bir miktar üzerine sürün ve pandispanyanın 2. katını üzerine yerleştirin.

- Taşan krema varsa sıvama bıçağı ile fazlasını alın ve krem şantiyi önce üst kısıma sonra kenarlara bolca sürdükten sonra sıvamaya başlayın.
**Sıvama bıçağını pastaya her sürttükten sonra mutlaka bıçağınızı yeni işlem için temizleyin. En pürüzsüz görüntüyü ancak böyle yakalayabilirsiniz.

- Sıvama işlemi bittikten sonra artan krem şantiyi şanti torbasına doldurun ve pastanın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

- Varsa kiraz şekeri ve dekor şekerlerinden de faydalanabilirsiniz.

** Pastayla işlemlerinizi tamamladıktan sonra pasta altlığına taşımak isterseniz mutlaka dolapta en az 1 saat tutun ve sonra taşıma işlemini gerçekleştirin.
Afiyet olsun.

3 Haziran 2009 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU KAKAOLU KEK


MALZEMELER:

3 yumurta
1 fiske tuz
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu

YAPILIŞI:

- Yumurtaları tuzla birlikte beyazlaşana dek çırpın.

- Şekeri ekleyip mümkün olduğunca erimesini sağlayana kadar çırpmaya devam edin.

- Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpın ve mikseri artık bir kenara bırakın.

- Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin.

- Vanilyayı da damlatıp kaşıkla köpüren yumurtalar sönmeyecek şekilde güzelce karıştırın ve yağlanmış kalıba boşaltın.

- Önceden ısıtılmış (turboda) 150 derece fırında 40 dakika pişirin.

Çikolata Sos için:

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tepeleme kakao
1-2 damla sıvıyağ
50 g. bitter kuvertur çikolata yada 2 damla çikolata aroması

- Tüm malzemeleri pişirme kabına alın.

- Telle çırparak göz göz olana dek pişirin.

- Ilımaya bırakın ve arada karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin

** Kapaklı bir kavanoz içinde 2-3 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz ve dilediğinizde benim gibi boooooool bol her dilime dökebilirsiniz :))
Kekinizin çook çok kabarmasını istiyorsanız benden birkaç öneri ;
- Yumurtaları tek başına ve ikinci aşamada şekerle birlikte uzunca bir süre çırpın ve renginin iyice beyazlaşmasını sağlayın veya;
- Yumurta aklarını ayrı sarılarını ayrı çırpın. Tozşekeri sarılarına ekleyerek çırpın ve sonra ikisini bir araya getirerek keke devam edin.
- Keki fırına koyduktan sonra kesinlikle ve kesinlikle fırının kapağını açmayın.
- Ben uzun yıllar keki hep fırına, ön ısıtma yapmadan attım ve başarılı olduğum söylenemez. Sıcak fırına atarak üzerinin kurumasına engel olursunuz.
- Fırının sıcaklık ayarını mümkün oldukça düşük tutunki demlene demlene içi dışı pişsin.
- Mini fırınlar kek pişirmede bana göre hiç iyi değil ama seçeneğiniz yoksa da kalıba keki döktükten sonra üzerine bir yağlı kağıt sererek fırına verirseniz üzerinin yanmasını kısmen engellemiş olursunuz. Mini fırınlarda kekin hemen üstü kızarır hatta yanar ama içi çiğ kalır, dikkat edin!!!

1 Haziran 2009 Pazartesi

HAŞHAŞLI LAMINGTON RULOSU

Tarif için sevgili Ayşem'e teşekkürler. Müthiş hafif ve son derece lezzetli bir ikramlık oldu. Ben sevgili Bayram ve Sema'nın bebekleri "Minel'i" görmeye gideceğimiz için yapmıştım. Yapılışı da gayet basit. Yalnız tüketmek için bir gece beklemeniz şart.

Rulo yapılıyor olması sizi korkutmasın pandispanyası son derece esnek oluyor. Yalnız benim o zaman akordiyon dikdörtgen kalıbım olmadığından elimdeki kalıpla yetinmiştim o da biraz küçük gelince malzemeye, pandispanyam olması gerekenden daha kalın oldu. 20 x 30 luk bir dikdörtgen kalıp yeterli olacaktır.

MALZEMELER:

2 yumurta
1 fiske tuz
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 kabartma tozu (10 g.)
1 vanilya
2,5 yemek kaşığı sıcak süt
2 yemek kaşığı mavi haşhaş

İÇİNE:

1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
50 g. bitter çikolata
1 parça margarin
1 damla vanilya

YAPILIŞI:

- Yumurtaları bir fiske tuzla iyice rengi beyazlaşana dek çırpın.
- Tozşekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sütü ilave edin.
- unu ve kabartma tozunu eleyin ve mikserle değil mümkünse kaşıkla karıştırın.

- Haşhaşı ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dökün.

- Önceden ısıtılmış turbo 150 derecede 20 dk. pişirin.

- Fırından alınca ızgara teline ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı sıyırın. Ilımaya bırakın.

- İçi için tüm malzeme ocakta çırpılarak pişirilir. Ilınınca kekin üzerine kenarlara çok ilişmeden yayılır ve kek rulo yapılır.

- Strech film ile sarılıp buzdolabına kaldırılır. Mümkünse 1 gece bekletilir.

- Afiyet olsun.

HAŞHAŞLI, ANTEP FISTIKLI KURABİYE -- UĞURLU KURABİYE :)


Uğurlu kurabiye ismini İngilizce sınıfındaki öğrencimiz İbrahim Bey taktı. Ben de kullanmadan edemedim.

Tarif Gül'den. Fıstık ve haşhaş mükemmel uyum içindeler. Tam mmm yemede yanında yat kategorisinde denebilir. Eskiden pastaneden bu tarz uçları çikolatalı kurabiyeler aldığımızda ben önce kurabiye kısmını yer çikolatalı kısımları sona bırakır keyfini çıkarırdım. Şimdide değişmedim "yaşasın çikolata ve antep fıstığı" ....

Ben kantin için hazırladığımdan büyük porsiyonlar şeklinde yaptım. Dilerseniz siz tek ısırımlık parçalar yapabilirsiniz.

Haydi kolay gelsin.

MALZEMELER :

150 g. oda sıcaklığında tereyağ(margarin de olur)

1 su bardağı pudra şekeri

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 damla vanilya aroması (yada 1 paket vanilya)

3 yemek kaşığı toz antep fıstığı

2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Aldığı kadar un ( 3 su bardağı sanırım ancak yetiyor)

SÜSLEMEK İÇİN:

100 g. bitter kuvertür çikolata

Toz antepfıstık

YAPILIŞI:

-Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.

- Unu yavaş yavaş ekleyin ki sert bir hamur olmasın.

- Kıvam alan hamuru 15 dk. buzdolabında dinlendirin ve şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

- Turbo 150 derecede ısınmış fırında 10 dk. pişirin. Kurabiyelerin sararmadan çıkmasına dikkat edin.
- Soğuyan kurabiyelerin uçlarını benmari erittiğiniz çikolata ile kaplayın ve toz fıstığa veya hindistan cevizine bulayın. Çikolatası donunca servis yapın.
- Afiyet olsun.

*** Tarifin orjinalini ben biraz değiştirdim. Yumurta miktarını azalttım ve kabartma tozu ekledim.
Kurabiyeleri çikolataya buladıktan sonra hemen donmasını istiyorsanız benim yaptığım gibi öylece fırın tepsisine dizip buzlukta 5 dakka tutabilirsiniz. Sabahları ben zamanla yarıştığım için buzluk imdadıma yetişiyor. Pastalarda da aynı yöntemi kullanmak zorunda kalıyorum. Çünkü hemen pastaları yapıp çıkma zorunda kalınca dolap yüzü görmeyen gariplerim dağılmaktan böylece kurtuluyorlar.