29 Ocak 2009 Perşembe

Marsmallowlu Kakaolu Sandviçler (Whoopie Pie)

Tarifi Sevgili Ayşem de görmüştüm. Görür görmezde vuruldum. Yapmak için ancak fırsatım oldu. Yalnız fırınımın tepsisi kurabiye malzemesine küçük geldiği için, artanları sık sık tepsiye yerleştirince pişerken yayılıp birbirleriyle kaynaşmış oldular :) Böyle olunca da elbette Peçetedeki gibi düzgün sandviçler elde edemedim. İnşallah bir dahaki sefere diyelim.

Marsmallow o kadar arttıki her şekilde değerlendirme fırsatım oldu. bir kısmını evde bulunan "haylayf bisküvi" arasına sürerek farklı sandviçler elde ettim. Bir kısmına ise damla çikolata katıp hindistan cevizine bulayarak "marsmallow lokumları" yapmış oldum :)


Son aşamada ise 3'erli paketledim, yarınki ziyaretimde çocuklara "ev yapımı halley" götürerek şaşırtmak istiyorum.



KURABİYE MALZEMELERİ :

2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1,25 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1,5 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı süt
1 paket vanilya (ya da aroması)
115 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta (oda sıcaklığında)

Tarifin orjinalinde 1 çay kaşığı kadar vanilya aroması, toz şeker yerine ise esmer şeker kullanılıyor. Benden söylemesi ;)


KURABİYELERİN YAPILIŞI :

** Fırınınızı 170 derece de ısıtın

** Un, kakao, karbonat ve tuz u bir kaba eleyip bırakın.

** Limon suyu, süt ve vanilyayı bir kapta karıştırıp 10 dk. bekletin.

** Margarini rengi dönene kadar çırpıp şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelecek şekilde çırpmaya devam edin. Yumurtayı da ekleyip karışıma çırparak yedirin.

** Mikser düşük ayarda olcak şekilde kuru malzemeleri 3 aşamada, sıvı malzemeleri ise 2 aşamada ekleyin.
Yani bir miktar kuru karışım, sonra sıvı, sonra kuru, sonra sıvı ve en son kuru malzeme ile bitirip çırpın

** karışımı sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili tepsiye belli aralıklarla minik parçalar bırakın. Ortalama 45 çift kurabiye çıkıyor.
170 derecede 10 dakika pişirin.

** Minik kurabiyeleri fırına vermeden önce parmağınızı biraz ıslatarak üzerlerini pürüzsüzleştirebilirsiniz.



MARSMALLOW MALZEMESİ :


1 yemek kaşığı toz jelatin
1/2 su bardağı soğuk su
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı su
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı glikoz
1 vanilya

YAPILIŞI :

** Toz jelatin ve soğuk su çırpma kabında karıştırılıp jelatinin şişmesi sağlanır.

** Ocakta pudra şekeri, su, glikoz ve tuz eriyene kadar pişirilir.
Kaynamamasına dikkat edilmeli.

**Hazırlanan bu karışım jelatinin olduğu kaba dökülerek tam 15 dakika yapışkan kıvam alana kadar çırpılır.

** Hazırlanan karışım sıkma torbası ile soğutulmuş sandviçlerin üzerine sıkılır ve istenirse damla çikolata serpilerek ikinci parça yapıştırılır.

** Fazla marsmallow malzemesi damla çikolata karıştırıldıktan sonra hindistan cevizine bulanarak enfes lokumlar elde edilebilir.





Sonunda mini sandviçleri paketledim. Hem çocuklar için daha çekici hale geldi hem de tazeliğini korudu.

1 yorum:

  1. ellerine sağlık hülyacim bizzat tadına baktıgım marsmellow lu kurabıyelerine bayıldım. sevgiyle kal. sibella :)

    YanıtlaSil