2 Şubat 2009 Pazartesi

Yeşil Çaylı Limonlu Biskotti


Tarifler birikince yöntemi bu şekilde buldum. Önce resimleri eklemek, tarifleri başka bahara ertelemek şeklinde :D

Artık tarif zamanı bir parça el atmazsam eklemem gereken tarif desteleri arasında kaybolacağım. Bir yandan da yaklaşan sevgililer günü ve yapılmayı bekleyen "aşk kurabiyeleri" siparişleri ve fotoğraflanmayı bekleyen minik, sevgi dolu kurabişler. Onlar da çok yakında burada olacak :)

Yeşil çaylı kurabiye tarifini DESSERTS MAGAZINE den aldım ve limon eklemek iyi bir fikir gibi geldi. İyiki de eklemişim enfes oldular diyebilirim. Evde en kısa sürede tüketilenler arasında birinci sırayı kaptı bile. Yapımı da gayet basit. Haydi mutfağa

MALZEMELER :

3/4 cup / 2,25 oz. / 65 g. pudra şekeri

5 oz. / 142 g. margarin (oda sıcaklığında)

8,5 oz. / 241 g. un

3 yumurta sarısı

2 süzen poşet yeşil çay

1 limon kabuğu rendesi

1 vanilya

1 cup / 1 su bardağı toz şeker (üzeri için)

YAPILIŞI :

Bir kapta pudra şekeri ve margarini yoğurun.

Kuru malzemeleri de ekleyip, öğütülmüş yeşil çayı poşetinden çıkarıp karışıma direk dökün ve yoğurun.

Hamuru 2 parçaya bölün ve yuvarlayarak fitil şekline getirin.

Toz şekere bulayarak, buzdolabı poşetine sarın ve derin dondurucuda 20 dakika kadar sertleşene kadar bekletin.

Buzluktan alınca ince ince dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

** İster hemen pişirip tüketin isterseniz fitil şeklinde buzlukta muhafaza ederek, süpriz gelen konuklarınıza buzluktan çıkarıp 15 dakikada hazırlayıp ikram edin.

2 yorum:

  1. SELAM, BLOGLARINI LISTEME EKLEDIM, BUNDAN SONRA DAHA SIK GORUSELIM ARKADASIM. BEBEGINIDE OPTUM....

    YanıtlaSil
  2. selamün aleyküm ellerine sağlık hariha görünüyor ilk fırsatta deniycem inşallah.bu arada ben ismekten gülbahar...

    YanıtlaSil