13 Haziran 2009 Cumartesi

ISPANAKLI MANTARLI KİŞ



MALZEMELER:

HAMUR İÇİN :

100 g. margarin (soğuk olmalı)

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

- Tüm malzemeyi güzelce yoğurup buzdolabında 10 dk. kadar bekletin.

- Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahta açın ve 20-22 cm. lik tart kalıbına yerleştirin ve buzdolabında tekrar 15 dk. kadar dinlendirin.

Tart hamurlarında dinlendirmek çok önemlidir. Bu süreyi kısa tutarsanız hamuru fırına verdiğinizde sıvadığınız kenarları aşağı doğru inecek ve hamurunuz düzleşecektir.

- 180 derece ön ısıtma yapılmış fırında 10 dk. ön pişirme yaptırın ve soğumaya alın.

İÇ MALZEMESİ :

500 g. ıspanak

250 g. mantar

1 soğan

tuz, karabiber, pul biber

- Soğanı kavurun ve ufak parçalara ayırdığınız mantarları da ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavurun.
- İnce doğranmış ıspanakları da kavurun ve en son lezzetlendirmek için baharatları ekleyin.

- İç malzemeyi yarı pişmiş kiş hamuru üzerine yayın.

- Dilerseniz beşamel sos ile üzerini kaplayıp tekrar 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.

BEŞAMEL SOS:

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

tuz

-yağda unu kokusu çıkana dek kavurun ve sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Tuz ile lezzetlendirin

Kişin üzerine dökün.

1 yorum: