24 Haziran 2009 Çarşamba

KREMALI FRAPE



Buharlaşmak üzere olduğumuz şu sıcak günlerde bir numaralı kurtarıcı tabiiki soğuk içecekler. Daha önceleri de bahsettiğim gibi hazır gıdalara karşı olan antipatim devam etmekte. Ev yapımı Buzlu çay ve Frapeden sonra Limonata da buzdolabı rafında yerini aldı ve tarif defterinde sıraya girdi. Yakında yayınlayacağım.

Ben nescafe yi sadece uykumun açılması gereken zamanlarda tüketen bir tip olarak sevdiğim söylenemez ama bu haliyle bayıla bayıla tüketiyorum...

Hele hele okumakta epey geciktiğim "Kurt Seyt & Shura" kitabımla hüüpp diye gidiveriyor.

Siz de benim gibi geç kalanlardansanız hemen okuyun derim. Gerçek hikaye olması ve Nermin Bezmen'in anlatımı büyüleyici. Hee bu arada "Frapeyi " de unutmayın...


MALZEMELER:

1 BARDAK İÇİN;

4-5 adet buz

1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tozşeker (arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)

1 tatlı kaşığı damla çikolata

Çırpılmış krema veya krem şanti

HAZIRLANIŞI:

- Sütün içinde tozşekeri ve kahveyi eritip hazırlayın.
- Buzları rondoda ufak parçalar haline getirin ve servis bardağına boşaltın.
- Üzerine hazırladığınız sütü ilave edin.

- Çırpılmış krema veya krem şantiyi sıkma torbası ile bardağın üzerine ilave edin.

- İsteğinize göre üzerine damla çikolata serpip çilekle süsleyerek servis yapın.
- Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Canım bende çok bunaldım sıcaktan harika bir seçe
    nek ellerine sağlık sevgiler şimdiden hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  2. bi ara bende çok sık yapardım soğuk soğuk iyi gider afiyet olsun

    YanıtlaSil