15 Haziran 2009 Pazartesi

KUPTA ÇİLEK SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

Çileklerin zamanı geldi geçiyor ben hala çilekli tarifleri ekleyeceğim. Bunlarda ayvalı, havuçlu tariflerim gibi tozlu arşive iteklenmeden yayınlamalıyım :)

Çilekle ne yaparsam yapayım yıkarken veya dilimlerken biri tabağa biri hooop mideye. Her seferinde de yetmiyor işte :) Benim gibiyseniz verdiğim miktardan daha bol tutun elinizi
Herkese iyi haftalar...

MALZEMELER:

TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:

1 lt süt

2 kahve fincanı un

1 su bardağı tozşeker

125 g. margarin
yarım tatlı kaşığı toz damla sakızı

1 vanilya

YAPILIŞI:

- Margarini eritin ve unu hafif kokusu çıkacak kadar kavurun.

- Hızlı bir şekilde çırparak sütü iave edin ve topaklanmamasına dikkat edin.

- Tozşekeri ve damla sakızını da ekledikten sonra göz göz olana dek pişirin.

- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın.

- Pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız ocaktan aldıktan sonra mikserle 1-2 dk. çırpın.

- Hazırladığınız tavuk göğsünü kaplara paylaştırın.

ÇİLEK SOSU İÇİN:

500 g. çilek

1/2 su bardağı tozşeker


YAPILIŞI:

- Ayıklanmış çileklerle birlikte tozşekeri rondoya atın ve birbiriyle haşır neşir hale getirin.

Dilerseniz şekerini daha fazla veya az kullanabilirsiniz. Size kalmış.

- Hazırladığınız bu enfes kokulu sosu kuplara paylaştırın ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyetler olsun.

3 yorum:

  1. Harika olmuş canım ellerine sağlık bende bu sabah
    Bursanın çilekleriyle meşhur bir ilçesinden bir kasa getirttim reçel ve tatlı yapmak için:))Sunumda çok zarif öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. merhaba hülyaa:) tanıdığıma memnun oldum..ne güzel ne kadar can çektirici görünüyor kupların..ellerine sağlık canım:) malzemeden çalmadan olur mu hiçç olmaaazzz:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.Serin bir yaz tatlısı olmuş.Sevgiler...

    YanıtlaSil