27 Şubat 2009 Cuma

PASTANE POĞAÇASI


MALZEMELER:
250 g. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1/2 paket yaş maya
1/2 yemek k. toz şeker
2 yumurta (1 sarı üzeri için)
2 tatlı k. tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Mayayı ılık suda eritilerek bir müddet bekletin

Margarini elinizle yoğurarak yumuşatın ve yumurtaları kırıp margarine yedirin.

Süt, şeker ve eritilmiş mayayı ekleyip elde ettiğiniz bulamacın çevresine un serpip yavaş yavaş yoğurun. Tuzu biraz unla yoğurduktan sonra ilave edinki mayayı etkilemesin.

Aldığı kadar un ilave edip biraz yapışkan bir hamur elde edene dek yoğurun ve ılık ortamda üzeri örtülü vaziyette 20-25 dk. dinlendirin.

Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın(ort. 24 tane çıkar). Üzerlerine elinizle bastırıp içine arzuya göre peynir, kıyma veya patatesli iç harcı koyup kapatın ve hamurları tepsiye aralıklarla dizip 1 saat daha tepside dinlendirin.

Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla ezerek şekillendirin (artı şeklinde)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

3 yorum: