Kurabiyeleri ben iki türlü hazırladım. Bir kısmı kafeterya için tek porsiyonluk kocaman dilimler şeklindeydi. Diğerlerleri ise minik minik tam mantar şeklindeydiler. Onlar da bir kutu içerisinde KOSGEB eğitimlerinde bizleri mükemmel yönlendiren UNICON'un danışmanlarına hediye gitti.
Hafta sonuna kendinize bir mantarlık yapın :) ve kutuya doldurup sevdiklerinize götürün.
Haydi kolay gelsin.
MALZEMELER:
250 g. margarin (eritin ve ılıtın)
1,5 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 damla vanilya aroması veya 1 paket vanilya
1 çay kaşığı toz haline getirilmiş damla sakızı
Toparlayabilmek için aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
ÜZERİ İÇİN : Tarçın
YAPILIŞI:
- Margarini eritin ve ılındıktan sonra pudra şekeri ile karıştırın.
- Kabınıza daha sonra tüm malzemeleri ekleyin ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda 10-15 dk. dinlendirin.
- Küçük mantarlar şeklinde olsun istiyorsanız ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, büyük porsiyonlar şeklinde istiyorsanız avucunuzu dolduracak büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Fırını turbo 130 derecede ön ısıtma yapın. Bu esnada yuvarladığınız kurabiyelerin üzerine bir şişe kapağı veya benim gibi bitmiş plastik bir bant yuvarlağıyla önce tarçına batırıp bir veya iki harekette mantar şeklini verin.
- Fırına verip üzerleri sararmayacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.
Burada dikkat!!! 15 dk. geçtikten sonra size hala pişmemiş gibi gelebilir. Dokununca muhtemelen yumuşacık olduğunu farkedeceksiniz. Ancak unutmayın ki fırından çıkınca yavaş yavaş sertleşmeye başlayacaktır. Ancak her fırının huyu suyu farklı olduğundan 15 dakikadan sonra çok dikkatli takip edinki kızarmasın.
Afiyet olsun.
Çok şık olmuşlar canım.Ellerine sağlık.Sevgiler....
YanıtlaSilKurabiyeler harika sevgiler...
YanıtlaSilMüjde ciğim teşekkür ederim. Seninkiler kadar olmasa da :)
YanıtlaSilDerya cığım teşekkürler canım.
Sevgiler
Hülya
www.hanimelipasta.com