MALZEMELER:
PANDİSPANYASI İÇİN;
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı ovalette (bitkisel pasta kabartıcı)-isteğe bağlı
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
10 g. kabartma tozu (1 paket)
1 damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
NOT: Bu malzeme ile eğer ovalette kullanırsanız 20 cm. lik çembere göre 2 adet pandispanya keki elde edebilirsiniz. Tabii iki parçaya bölecekseniz.
PANDİSPANYA YAPILIŞI:
- Yumurtaları bir fiske tuz ile iyice beyazlaşıp köpürene dek çırpın.
- Tozşekeri ekleyip eritene dek yani kapta şeker tıkırtısı duyulmayana dek çırpmaya devam edin. Bu işkem 10 dk. yı da bulabilir. Eğer pasta katkı eklerseniz sadece bu süreyi biraz kısaltmış olursunuz.
- Varsa ovalette yi ekleyin ve sütü de katıp çırpmaya devam edin.
- İyice köpürünce unu, kabartma tozunu, tarçın ve zencefili eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Pasta çemberinin altını folyo ile kaplayarak veya herhangi bir 20-22 cm lik kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış, turbo 150 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.
- Ilınınca üzerinde kabaran kısımları traşlayın ve 2 parçaya kesin.
KREMASI İÇİN :
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
1 damla vanilya aroması
KREMA YAPILIŞI:
- Süt ve tozşekeri tencereye alıp ısıtın.
- Ayrı kapta un, nişasta ve yumurta sarısını karıştırın.
- Süt+ şeker ikilisini kaynamaya yakın ocaktan alın ve yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Bir yandan da hızlıca çırpınki topaklanma olmasın ve sıcaklık yumurtayı pişirmesin.
- İyice karıştırınca yeniden ocağa alın ve göz göz olana dek pişirin.
- Ilınınca vanilyayı ekleyin.
SIVAMAK İÇİN:
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı su ( ikisini iyice çırpıp hazırlayın ve daha kolay sıvamak için biraz buzdolabında bekletin)
PASTANIN HAZIRLANMASI:
- Pandispanyanın ilk katını, varsa çevirme tezgahına alın ve üzerine kremayı sürün.
- Üzerine damla çikolata ve kırık fındık içi serpin.
- Krem şantiden de az bir miktar üzerine sürün ve pandispanyanın 2. katını üzerine yerleştirin.
- Taşan krema varsa sıvama bıçağı ile fazlasını alın ve krem şantiyi önce üst kısıma sonra kenarlara bolca sürdükten sonra sıvamaya başlayın.
**Sıvama bıçağını pastaya her sürttükten sonra mutlaka bıçağınızı yeni işlem için temizleyin. En pürüzsüz görüntüyü ancak böyle yakalayabilirsiniz.
- Sıvama işlemi bittikten sonra artan krem şantiyi şanti torbasına doldurun ve pastanın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
- Varsa kiraz şekeri ve dekor şekerlerinden de faydalanabilirsiniz.
** Pastayla işlemlerinizi tamamladıktan sonra pasta altlığına taşımak isterseniz mutlaka dolapta en az 1 saat tutun ve sonra taşıma işlemini gerçekleştirin.
Afiyet olsun.
eLİNE SAĞLIK CNM HARİKA GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilYa görüntü o kadar güzel ki, kendim zor tutuyorum zaten pasta yememek için. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler arkadaşlar
YanıtlaSilSevgiler
Hülya
www.hanimelipasta.com