4 Haziran 2009 Perşembe

ZENCEFİL + TARÇINLI, FINDIKLI PASTA

MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN;

3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı ovalette (bitkisel pasta kabartıcı)-isteğe bağlı
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
10 g. kabartma tozu (1 paket)
1 damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil

NOT: Bu malzeme ile eğer ovalette kullanırsanız 20 cm. lik çembere göre 2 adet pandispanya keki elde edebilirsiniz. Tabii iki parçaya bölecekseniz.

PANDİSPANYA YAPILIŞI:

- Yumurtaları bir fiske tuz ile iyice beyazlaşıp köpürene dek çırpın.

- Tozşekeri ekleyip eritene dek yani kapta şeker tıkırtısı duyulmayana dek çırpmaya devam edin. Bu işkem 10 dk. yı da bulabilir. Eğer pasta katkı eklerseniz sadece bu süreyi biraz kısaltmış olursunuz.

- Varsa ovalette yi ekleyin ve sütü de katıp çırpmaya devam edin.

- İyice köpürünce unu, kabartma tozunu, tarçın ve zencefili eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.

- Pasta çemberinin altını folyo ile kaplayarak veya herhangi bir 20-22 cm lik kalıba dökün.

- Önceden ısıtılmış, turbo 150 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.

- Ilınınca üzerinde kabaran kısımları traşlayın ve 2 parçaya kesin.

KREMASI İÇİN :

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
1 damla vanilya aroması

KREMA YAPILIŞI:

- Süt ve tozşekeri tencereye alıp ısıtın.

- Ayrı kapta un, nişasta ve yumurta sarısını karıştırın.

- Süt+ şeker ikilisini kaynamaya yakın ocaktan alın ve yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. Bir yandan da hızlıca çırpınki topaklanma olmasın ve sıcaklık yumurtayı pişirmesin.

- İyice karıştırınca yeniden ocağa alın ve göz göz olana dek pişirin.

- Ilınınca vanilyayı ekleyin.

SIVAMAK İÇİN:

1 poşet krem şanti + 1 su bardağı su ( ikisini iyice çırpıp hazırlayın ve daha kolay sıvamak için biraz buzdolabında bekletin)

PASTANIN HAZIRLANMASI:

- Pandispanyanın ilk katını, varsa çevirme tezgahına alın ve üzerine kremayı sürün.

- Üzerine damla çikolata ve kırık fındık içi serpin.

- Krem şantiden de az bir miktar üzerine sürün ve pandispanyanın 2. katını üzerine yerleştirin.

- Taşan krema varsa sıvama bıçağı ile fazlasını alın ve krem şantiyi önce üst kısıma sonra kenarlara bolca sürdükten sonra sıvamaya başlayın.
**Sıvama bıçağını pastaya her sürttükten sonra mutlaka bıçağınızı yeni işlem için temizleyin. En pürüzsüz görüntüyü ancak böyle yakalayabilirsiniz.

- Sıvama işlemi bittikten sonra artan krem şantiyi şanti torbasına doldurun ve pastanın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

- Varsa kiraz şekeri ve dekor şekerlerinden de faydalanabilirsiniz.

** Pastayla işlemlerinizi tamamladıktan sonra pasta altlığına taşımak isterseniz mutlaka dolapta en az 1 saat tutun ve sonra taşıma işlemini gerçekleştirin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. eLİNE SAĞLIK CNM HARİKA GÖRÜNÜYOR..

    YanıtlaSil
  2. Ya görüntü o kadar güzel ki, kendim zor tutuyorum zaten pasta yememek için. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler arkadaşlar
    Sevgiler
    Hülya
    www.hanimelipasta.com

    YanıtlaSil