1 Haziran 2009 Pazartesi

HAŞHAŞLI LAMINGTON RULOSU

Tarif için sevgili Ayşem'e teşekkürler. Müthiş hafif ve son derece lezzetli bir ikramlık oldu. Ben sevgili Bayram ve Sema'nın bebekleri "Minel'i" görmeye gideceğimiz için yapmıştım. Yapılışı da gayet basit. Yalnız tüketmek için bir gece beklemeniz şart.

Rulo yapılıyor olması sizi korkutmasın pandispanyası son derece esnek oluyor. Yalnız benim o zaman akordiyon dikdörtgen kalıbım olmadığından elimdeki kalıpla yetinmiştim o da biraz küçük gelince malzemeye, pandispanyam olması gerekenden daha kalın oldu. 20 x 30 luk bir dikdörtgen kalıp yeterli olacaktır.

MALZEMELER:

2 yumurta
1 fiske tuz
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 kabartma tozu (10 g.)
1 vanilya
2,5 yemek kaşığı sıcak süt
2 yemek kaşığı mavi haşhaş

İÇİNE:

1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
50 g. bitter çikolata
1 parça margarin
1 damla vanilya

YAPILIŞI:

- Yumurtaları bir fiske tuzla iyice rengi beyazlaşana dek çırpın.
- Tozşekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sütü ilave edin.
- unu ve kabartma tozunu eleyin ve mikserle değil mümkünse kaşıkla karıştırın.

- Haşhaşı ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dökün.

- Önceden ısıtılmış turbo 150 derecede 20 dk. pişirin.

- Fırından alınca ızgara teline ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı sıyırın. Ilımaya bırakın.

- İçi için tüm malzeme ocakta çırpılarak pişirilir. Ilınınca kekin üzerine kenarlara çok ilişmeden yayılır ve kek rulo yapılır.

- Strech film ile sarılıp buzdolabına kaldırılır. Mümkünse 1 gece bekletilir.

- Afiyet olsun.

1 yorum: