Rulo yapılıyor olması sizi korkutmasın pandispanyası son derece esnek oluyor. Yalnız benim o zaman akordiyon dikdörtgen kalıbım olmadığından elimdeki kalıpla yetinmiştim o da biraz küçük gelince malzemeye, pandispanyam olması gerekenden daha kalın oldu. 20 x 30 luk bir dikdörtgen kalıp yeterli olacaktır.
2 yumurta
1 fiske tuz
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 kabartma tozu (10 g.)
1 vanilya
2,5 yemek kaşığı sıcak süt
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
İÇİNE:
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
50 g. bitter çikolata
1 parça margarin
1 damla vanilya
YAPILIŞI:
- Yumurtaları bir fiske tuzla iyice rengi beyazlaşana dek çırpın.
- Tozşekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sütü ilave edin.
- unu ve kabartma tozunu eleyin ve mikserle değil mümkünse kaşıkla karıştırın.
- Haşhaşı ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış turbo 150 derecede 20 dk. pişirin.
- Fırından alınca ızgara teline ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı sıyırın. Ilımaya bırakın.
- İçi için tüm malzeme ocakta çırpılarak pişirilir. Ilınınca kekin üzerine kenarlara çok ilişmeden yayılır ve kek rulo yapılır.
- Strech film ile sarılıp buzdolabına kaldırılır. Mümkünse 1 gece bekletilir.
- Afiyet olsun.
harika görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSil