MALZEMELER:
3 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı erimiş ılıtılmış tereyağ
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 damla vanilya aroması (yada 1 paket vanilya)
3 yemek kaşığı haşhaş
3 yemek kaşığı öğütülmüş fındık
ÜZERİ İÇİN:
100 g. beyaz çikolata
3 adet şeftali
1 paket tart jölesi
YAPILIŞI:
- Kek için öncelikle yumurtaları bir fiske tuz ile iyice beyazlaşana dek çırpın.
- Tozşekeri ilave edip şekerler neredeyse eriyene dek çırpmaya devam edin.
- Sıvıyağ,tereyağ ve sütün yarısını ilave edip çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.
- En son fındık kırığı ve haşhaş ilavesi ile keki tamamlayın.
- Eğer kıvamı koyu olursa sütün kalanını da ekleyin. Boza kıvamında olmasına dikkat edin.
- Yağlanmış kalıba harcı boşaltın. Ben bu tarz kalıplardan ne yapsam keki çıkaramadığım için artık kalıbın altına folyo veya yağlı kağıt kesip koymayı tercih ediyorum.
- Önceden ısıtılmış turbo 150 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
- Kek ılındıktan sonra benmari eritilmiş fildişi çikolatayı üzerinde gezdirin ve dilimlenmiş şeftali ile süsleyin.
- Hem meyvelerin bozulmasını önlemek hem de dekoratif görünmesi için hazırladığınız tart jölesi ile veya hazır soğuk jöle ile üzerini kaplayıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder