27 Haziran 2009 Cumartesi

ŞEFTALİLİ HAŞHAŞLI TURTA


MALZEMELER:

3 yumurta

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı tozşeker

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı erimiş ılıtılmış tereyağ

1 su bardağı ılık süt

2 su bardağı un

1 kabartma tozu

1 damla vanilya aroması (yada 1 paket vanilya)

3 yemek kaşığı haşhaş

3 yemek kaşığı öğütülmüş fındık


ÜZERİ İÇİN:

100 g. beyaz çikolata

3 adet şeftali

1 paket tart jölesi


YAPILIŞI:


- Kek için öncelikle yumurtaları bir fiske tuz ile iyice beyazlaşana dek çırpın.

- Tozşekeri ilave edip şekerler neredeyse eriyene dek çırpmaya devam edin.

- Sıvıyağ,tereyağ ve sütün yarısını ilave edip çırpın.

- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.

- En son fındık kırığı ve haşhaş ilavesi ile keki tamamlayın.

- Eğer kıvamı koyu olursa sütün kalanını da ekleyin. Boza kıvamında olmasına dikkat edin.

- Yağlanmış kalıba harcı boşaltın. Ben bu tarz kalıplardan ne yapsam keki çıkaramadığım için artık kalıbın altına folyo veya yağlı kağıt kesip koymayı tercih ediyorum.

- Önceden ısıtılmış turbo 150 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.


- Kek ılındıktan sonra benmari eritilmiş fildişi çikolatayı üzerinde gezdirin ve dilimlenmiş şeftali ile süsleyin.

- Hem meyvelerin bozulmasını önlemek hem de dekoratif görünmesi için hazırladığınız tart jölesi ile veya hazır soğuk jöle ile üzerini kaplayıp servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder