Buharlaşmak üzere olduğumuz şu sıcak günlerde bir numaralı kurtarıcı tabiiki soğuk içecekler. Daha önceleri de bahsettiğim gibi hazır gıdalara karşı olan antipatim devam etmekte. Ev yapımı Buzlu çay ve Frapeden sonra Limonata da buzdolabı rafında yerini aldı ve tarif defterinde sıraya girdi. Yakında yayınlayacağım.
Ben nescafe yi sadece uykumun açılması gereken zamanlarda tüketen bir tip olarak sevdiğim söylenemez ama bu haliyle bayıla bayıla tüketiyorum...
Siz de benim gibi geç kalanlardansanız hemen okuyun derim. Gerçek hikaye olması ve Nermin Bezmen'in anlatımı büyüleyici. Hee bu arada "Frapeyi " de unutmayın...
MALZEMELER:
1 BARDAK İÇİN;
4-5 adet buz
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tozşeker (arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
1 tatlı kaşığı damla çikolata
Çırpılmış krema veya krem şanti
HAZIRLANIŞI:
- Sütün içinde tozşekeri ve kahveyi eritip hazırlayın.
- Buzları rondoda ufak parçalar haline getirin ve servis bardağına boşaltın.
- Üzerine hazırladığınız sütü ilave edin.
- Çırpılmış krema veya krem şantiyi sıkma torbası ile bardağın üzerine ilave edin.
- İsteğinize göre üzerine damla çikolata serpip çilekle süsleyerek servis yapın.
- Afiyet olsun.
Canım bende çok bunaldım sıcaktan harika bir seçe
YanıtlaSilnek ellerine sağlık sevgiler şimdiden hayırlı kandiller...
bi ara bende çok sık yapardım soğuk soğuk iyi gider afiyet olsun
YanıtlaSil