Çileklerin zamanı geldi geçiyor ben hala çilekli tarifleri ekleyeceğim. Bunlarda ayvalı, havuçlu tariflerim gibi tozlu arşive iteklenmeden yayınlamalıyım :)
Çilekle ne yaparsam yapayım yıkarken veya dilimlerken biri tabağa biri hooop mideye. Her seferinde de yetmiyor işte :) Benim gibiyseniz verdiğim miktardan daha bol tutun elinizi
Herkese iyi haftalar...
MALZEMELER:
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:
1 lt süt
2 kahve fincanı un
1 su bardağı tozşeker
125 g. margarin
yarım tatlı kaşığı toz damla sakızı
1 vanilya
YAPILIŞI:
- Margarini eritin ve unu hafif kokusu çıkacak kadar kavurun.
- Hızlı bir şekilde çırparak sütü iave edin ve topaklanmamasına dikkat edin.
- Tozşekeri ve damla sakızını da ekledikten sonra göz göz olana dek pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız ocaktan aldıktan sonra mikserle 1-2 dk. çırpın.
- Hazırladığınız tavuk göğsünü kaplara paylaştırın.
ÇİLEK SOSU İÇİN:
500 g. çilek
1/2 su bardağı tozşeker
YAPILIŞI:
- Ayıklanmış çileklerle birlikte tozşekeri rondoya atın ve birbiriyle haşır neşir hale getirin.
Dilerseniz şekerini daha fazla veya az kullanabilirsiniz. Size kalmış.
- Hazırladığınız bu enfes kokulu sosu kuplara paylaştırın ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Afiyetler olsun.
Harika olmuş canım ellerine sağlık bende bu sabah
YanıtlaSilBursanın çilekleriyle meşhur bir ilçesinden bir kasa getirttim reçel ve tatlı yapmak için:))Sunumda çok zarif öpüyorum...
merhaba hülyaa:) tanıdığıma memnun oldum..ne güzel ne kadar can çektirici görünüyor kupların..ellerine sağlık canım:) malzemeden çalmadan olur mu hiçç olmaaazzz:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Serin bir yaz tatlısı olmuş.Sevgiler...
YanıtlaSil