17 Haziran 2009 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR


Enginar zamanı geçti bile denebilir ben hala yayınlayacağım...

Artık kendi kendime sızlanmamaya karar verdim. Bundan sonra kafama göre takılıp. Canım hangi tarif derse onu yazacağım... :)

Enginar bizde pek severek yenilen bir sebze değil maalesef. Hatta ilk defa hamileliğim esnasında yedim diyebilirim. O da Metehan içindi. Sonra sonra mineral, kalsiyum açısından çok zengin olduğunu öğrenince kanım ısındı (kendimi telkin ediyorum ama daha çok tüketeceğim sözz :) )

Gelelim tarife. Limonuve portakal suyunu ne kadar bol kullanırsanız o kadar lezzetli olduğunu düşünüyorum.

MALZEMELER:

3 adet temizlenmiş enginar dilimi

1 su bardağı haşlanmış havuç dilimleri

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 su bardağı haşlanmış patates dilimleri

1 portakalın suyu

1/2 limonun suyu

dereotu

tuz


YAPILIŞI:

- Enginarları tencereye koyun ve üzerine portakal suyu ve limon suyunu dökün.

- Tuz ekleyin. Birazda su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirin.

- Servis tabağına alın ve hazırladığınız garnitürleri (havuç,patates, bezelye) enginar çanaklarının içine paylaştırın.

- Üzerini dereotu ile süsleyerdek servis yapın.

- Gördüğünüz gibi gayet basit. Afiyet olsun.


*** Ben 3 taneyi ben, eşim ve oğlum için almıştım. Metehan bu şekilde yiyemediği için, onun porsiyonunu blendırda parçalayarak yedirmeye çalıştım. 2 kaşık 2 kaşıktır...

1 yorum: